Bindningstid

Bindningstid

Vi har fått en hel del mail från kunder som undrar vad som egentligen menas med Bindningstid. Det hela är egentligen ganska enkelt och nedan följer en enklare förklaring.

När du köper din telefon via operatören, dvs 3, Telia, Telenor osv. Så är denna låst till simkortet som medföljer. Bindningstiden är helt enkelt tiden som operatören kräver att du använder dom tills du kan köpa en upplåsningskod av dom, låsa upp din telefon och sedan byta operatör.

Bindningstiden brukar variera mellan 12-24 månader lite beroende på hur ”kanonerbjudandet” är utformat. Bindningstiden börjar räknas från dagen du köper telefonen. Lite förenklat så skulle man kunna översätta bindningstid såhär:

Bindningstid = Tiden det tar innan du mot betalning kan få din telefon upplåst av operatören.

Vår affärside här på Gnylf är att erbjuda dig möjligheten att köpa dina upplåsningskoder av oss istället och precis när du vill. Vi bryr oss inte om bindningstiden utan säljer koden till dig precis när det passar dig.

Detta ger dig en möjlighet att spara en slant och vi har inga samvetsproblem över att ”Svensson” någon gång kan göra en god affär. Det är 100% lagligt för oss att sälja och dig att köpa din kod precis när du vill. Telefonen är din egendom att göra precis vad du vill med. För mer information om detta så kan du kontakta Post och Telestyrelsen (PTS).