OPERATÖR

En operatör eller Mobiloperatör är ett företag som tillhandahåller simkortet du använder i din telefon. Simkortet ger din telefon tillgång till operatörens nät och du kan börja ringa, ta i mot samtal, skicka SMS mm.

Operatörer brukar erbjuda simkort med olika sk ”planer”. Det kan vara ett kontantkort, abonnemang, företagsabonnemang osv. Gemensamt för dessa är att de utnyttjar operatörens nät för alla operationer och då vill givetvis operatören ha betalt för detta.

Operatörerna har kommit på att det är mer pengar att tjäna på att låsa telefoner köpta via dom till sitt nät och på så vis försäkra sig om att du är tvingad till att använda deras tjänster om du vill använda din telefon. Oftast så ”planen” ditt simkort är knutet till också lite dyrare. Detta för att försäkra sig om mer vinst.

Vi har alla sett annonserna ”Nyaste telefonen för endast 1 krona!!!”.

Visst låter det fantastiskt, men i realiteten så finns det inga pengar för dig att spara här, snarare tvärtom…

Eftersom din telefon är låst till operatören-simkortet och dess plan så tvingas du att använda den under vanligen 1 år innan du kan köpa en upplåsningskod av operatören och börja använda din telefon med andra simkort.

Så hur kan ”Svensson” spara en hacka på en telefon för endast 1 krona?

Som vi skrev så kan man efter vanligen 1 år köpa en kod av operatören och låsa upp sin telefon. Men då har du använt telefonen under 1 år och betalat mer än den är värd…. Men tänk om du kunde köpa telefonen och sedan direkt köpa koden? Då kan du spara en hacka på det hela och faktiskt göra en ganska god affär.

Det är här vi på Gnylf kommer in i bilden, vi kan sälja din upplåsningskod till dig direkt, 100% lagligt. Du slipper åtminstone vara tvingad att använda operatören om du inte vill och kan fritt växla mellan de operatörer du tycker är bra och framför allt prisvärda.