Simkort

Lite om simkort

Simkortet är det lilla kortet som du sätter in i din telefon för att kunna ringa, mottaga samtal, skicka SMS/MMS mm.
SIM kommer från Engelskans Subscriber Identity Module och innehåller en elektronisk krets som programmerats med diverse information, tex vilka tjänster som ingår, tekniker för att kryptera samtal, spara telefonbok mm.

Utan Simkort så fungerar din telefon endast att ringa nödsamtal med. Så Simkortet är den mest vitala delen i din telefon. Det är delvis därför det kan vara så irriterande om telefonen är operatörslåst.

Simkortet utfärdas av din operatör och det är väldigt vanligt att telefonen och simkortet kommer i ett paket och så att säga ”hänger ihop”, detta är vad som vanligen kallas operatörslås.

Vad vi gör här på Gnylf är att sälja koden som låser upp din telefon så att den fungerar med alla simkort som finns. Upplåsningen gör att telefonen inte längre kräver det simkort som telefonen tidigare parats ihop med. En upplåst telefon fungerar precis lika bra med alla simkort.

En viktig fördel med att låsa upp sin telefon är att den inte bara kommer att fungera med Svenska simkort utan att den även kommer att fungera utmärkt med utländska kort. Detta gör att du kan ta med dig din telefon utomlands, använda ett lokalt kontantkort och helt slippa vansinniga roamingavgifter.

Det finns i dagsläget 3 olika sorters simkort:

•    Storlek som ett kreditkort – Används i väldigt gamla telefoner.
•    Mini-SIM – Detta är det vanligaste Simkortet idag och används i stort sett alla telefoner.
•    Micro-SIM – Detta simkort används i främst Iphone 4 och är ännu inte så vanligt i andra modeller.

Det finns en allmänt spridd myt om att det skulle vara enkelt att kopiera ett simkort, sk SIM-Cloning. Detta är helt felaktigt. Äldre simkort, sk Com 128 V 1 SIM-kort gick att klona. Dessa är dock till 99% utfasade idag och är ersatta med den hittills inte knäckta Comp 128 V2 varianten.

Simkort till lite äldre mobiltelefoner.

Simkort till lite äldre mobiltelefoner. Den här modellen var vårt vanligaste simkort innan Iphone kom med Micro-SIM.