UPPLÅSNINGSKODER

UPPLÅSNINGSKOD

Vi får ofta frågan : ”Vad är en upplåsingskod?”. Vi ska nedan försöka förklara det hela på ett enkelt sätt. 

Om din telefon är låst med ett sk operatörslås så betyder detta att den bara fungerar med simkort från operatören den är låst till. Om din telefon är låst till Telia så fungerar den bara med simkort från telia osv.

När du startar din telefon så kontrollerar först telefonen sig själv om den är operatörslåst och i så fall till vad. Sedan kontrollerar den simkortet som sitter i. Stämmer simkortet med listan över godkända simkort så startar din telefon och du kan börja använda den.

Om inte så stannar telefonen, dvs startar inte helt och begär en kod. Den här koden är det som vi kallar upplåsningskod. Om du har upplåsningskoden (dvs köpt den av oss) så anger du helt enkelt koden och telefonen kommer att starta upp.

Du behöver inte ange koden igen eftersom telefonen bara kommer att kräva den 1 gång, sedan är låset borta för evigt.

Många tror att man kan gissa sig fram till koden, men detta är helt omöjligt. Koden är unik för varje telefon och brukar bestå av mellan 8-24 siffror. Dessutom har telefonen en räknare som bara låter dig prova i regel 5 gånger, sedan måste den återställas.

Vår affärside är att erbjuda dig möjligheten att köpa din kod precis när du vill oavsett bindningstider.

Läs gärna vår information om bindningstider här.

Upplåsningskoden du köper av oss är som sagt unik och 100% densamma som du kan köpa av operatören efter bindningstidens slut. Enda skillnaden är att hos oss bestämmer du själv när du vill köpa din upplåsningskod, inget krångel.

Så en upplåsningskod är egentligen inget krångligare är koden som tar bort låset eller spärren som din telefon har och öppnar den för användning av alla simkort istället för endast det som den köpts med.